» Ligging huis

Pillangó Tanya

ligt in het zuidwesten van Hongarije, dichtbij de kroatische grens zo'n 25 km ten zuiden van Pécs en 200 km zuidelijk van Boedapest. Vanaf Vliegveld Ferihegy, Boedapest is het huisje over zeer goede snelwegen bereikbaar (reistijd totaal 2 uur). Het huis ligt aan de rand van het rustieke Schwabische dorpje Kisbudmer (Klein Budmer,122 inwoners in 2011 ) in de provincie Baranya. In deze streek wordt veel Duits gesproken door de inheemse bevolking wat de dagelijkse boodschappen zoveel eenvoudiger maakt ;-)
Klik hier om te weten hoe dit komt...

Het huis ligt op een rustige locatie aan een zijweggetje dat parallel loopt aan de 'dorpstraat'(Kossuth Lajos). Rustig, omdat de dorpstraat eindigt in het dorp om daar over te gaan in een fietspad dat deel uitmaakt van de oudste en bekendste wijnroute van hongarije, de (fiets)wijnroute Siklos-Villany die dertig km lang is. De route verbindt tweeduizend hectare wijngaard en loopt door acht wijn dorpjes.
Naast fietsers maakt alleen het bestemmingsverkeer naar het dorpje van de weg gebruik, inclusief een paard met wagen ;-). Het huis ligt heel pittoresk tegen een heuvel en is omringt door bossen waardoor privacy gegarandeerd is. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de omringende heuvels.


Grotere kaart weergeven
[ terug... ]Omhoog

Copyright 2002-2020